Sporttherapie

Sporttherapie behandeling

De sporttherapeut heeft het doel de sporter te helpen in het verbeteren of herstellen van blessures of langdurige klachten aan het bewegingsapparaat.

Sport gerelateerde klachten worden volgens een vooraf besproken behandelplan verholpen en u wordt begeleid in het herstel. Sporters van alle niveaus kunnen worden behandeld.

Behandeling
Onderstaande vormen kunnen allemaal in de behandeling worden toegepast.

  • Gewrichtsmobilisatie,
  • Fascie technieken,
  • Bindweefselmassage,
  • Triggerpointtherapie,
  • Sportmassage.

Samen kijken we naar de oorzaak van de klachten en het naar de plaats in uw lichaam waar u de klachten ervaart.


Zenuwstelsel

Dit komt doordat het zenuwstelsel dat pijnprikkels doorgeeft aan de hersenen een complex systeem is. Het komt vaker voor dat er op een andere plek in uw lijf de oorzaak gevonden kan worden van de pijnprikkels op een andere plek in uw lichaam. Als er meerdere oorzaken voor een probleem aanwezig zijn, wordt dat een ketenprobleem genoemd.


Advies

Na de behandeling krijgt u advies hoe u zelf aan de slag kunt.

Vooruitgang boekt u alleen als u zelf aan de slag gaat. Als therapeut heb ik 1% invloed op de behandeling. Door bewustwording, verandering van denken en doen heeft u zelf invloed op de resterende 99% van het herstel.

De sportmassage of behandeling hoeft niet altijd in mijn praktijkruimte plaats te vinden. Indien gewenst kan deze ook bij u thuis, op uw bedrijf, uw sportclub of sportevenement plaats vinden.